KFC, başarılarla dolu uzun tarihi ve yenilikçi yaklaşımı ile dünya çapında bir tavuk restoranı zinciridir. KFC’nin hikayesi Albay Harland Sanders’ın; 90 yıl önce, Kentucky’de yol kenarında bir motel satın alarak restoran menüsünde kendine has hazırladığı kızarmış tavuklara yer vermesi ve sonrasında da 11 baharatlı gizli tarifi geliştirmesiyle başladı. KFC, bugün hala kurucusunun miras bıraktığı parmak ısırtan lezzetini koruyor; ilk günkü tarif ve pişirme yöntemiyle hazırlanan benzersiz tavuklarını dünyanın 140 ülkesinde ve 23 binden fazla noktada, her gün milyonlarca tavuk severle buluşturuyor.KFC’yi klasik hızlı servis restoranlarından ayıran en önemli özelliği; tüm yiyeceklerin ve yerli üretim taze tavukların restoran mutfaklarında usta şefler tarafından günlük olarak hazırlanmasıdır. Bugün dünyanın en büyük tavuk restoran zinciri olan marka, 1989 yılında Türkiye’deki ilk restoranını İstanbul ‘da açtı. Bugün ülkemizde 30’dan fazla ilde, 5000’e yakın çalışanıyla, 180’den fazla restoranda hizmet veren KFC, Türkiye’yi lezzetli ötesi lezzetlerle buluşturmaya devam ediyor.